sâmbătă, 12 iulie 2008

Romancele nu-si mai doresc copii

Potrivit unui raport intocmit de fondul ONU pentru populatie, 70% din cuplurile din Romania spun ca nu-si mai doresc deloc copii; in special partea sexului frumos.
Potrivit aceluiasi studiu rata fertilitatii a scazut ; daca in 1989 rata era de 2,2 copii la o femeie, acum a ajuns la 1,3.
Majoritatea tarilor civilizate se confrunta cu o scadere accelerata a natalitatii si a fertilitatii, iar Romania nu face exceptie; in spatiul UE rata fertilitatii romancelor este cu mult sub media europeana; cele mai "productive" mame europene sunt frantuzoaicele( oare de ce!), in schimb rata cea mai mica este adjudecata de poloneze cu 1,24 copii/femeie.

Tara, tara vrem ostasi, suna un joc din copilarie; no bine acum natalitatea depinde de mai multi factori, daca cuplul are o locuinta stabila, daca au o conditie materiala satisfacatoare si multe altele.
Sporul negativ o sa ne afecteze mult, deoarece populatie imbatraneste, iar forta de munca tanara este din ce in ce mai putina, cine ii va sprijinii pe cei varstnici?
Parerea mea este ca trebuiesc luate masuri pentru a incuraja sporul natural; adica, daca chinezii se pot inmultii ca iepurii( legea le permite doar un copil per cuplu), ei avand o conditie mult mai precara( si aici ma refer la sute de milioane de chinezi care traiesc intr-o saracie lucida, in ciuda boomului economic) decat noi, romanii, de ce nu am putea sa luam masuri pentru a arata lumii cat de virili, potenti si fertili suntem?

Specialistii de la ONU precizeaza ca principalele motive ale scaderii natalitatii sunt emanciparea femeii si implicarea ei din ce in ce mai mult in mediul afacerilor; ete fleosc, daca ea e ditamai director, patroana sau managera, barbatii de ce nu pot sta acasa la crescut de copii? ea ii toarna , el ii creste, ea aduce banul in casa, el are grina de casa, e simplu.

Un comentariu:

ana spunea...

scriu pentru prima oara,am 21ani sunt casatorita cu un barbat care are 36 de ani,nu demult am suferit un avort spontan la 4satamnai si simt nevoia sa am o mangaiere langa mine,in schimb sotul meu mi-a spus ca nu se astepta si nu o sa se astepte ca sa avem acum copii.el din prima casatorie are un baiat care nu se intelege deloc cu el degeaba ca i-a oferit totul de mic si acum il si injura.bine dar i-am explicat ca nu ma intereseaza de fosta lui familie ca eu imi doresc foarte mult pe putin 3 copilasi,acum dupa ce s-a intamplat am nevoie de o mangaiere.va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat simt ca o iau razna,nu ma pot intelege cu el deloc cand vine vorba de copii si totusi are o varsta,oare gandesc mai bine ca el?